Avocatul Poporului a sesizat Curtea Constituțională cu o excepție de neconstituționalitate cu privire la mai multe prevederi din ordonanța de urgență a Guvernului privind regimul stării de asediu şi regimul stării de urgenţă și a OUG 34/2020

Cuvinte cheie: exceptie neconstitutionalitate, ordonanta de urgenta, stare de asediu, stare de urgenta, oug 34/2020, avocatul poporului, curtea constitutionala, decizie de admitere/respingere, ministerul afacerilor interne.

Astăzi, 16 aprilie 2020, Avocatul Poporului a sesizat Curtea Constituțională cu excepția de neconstituționalitate referitoare la prevederile art. 9, art. 14 lit. c1) – f) și art. 28 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 1/1999 privind regimul stării de asediu și regimul stării de urgență, cu modificările și completările ulterioare, și la Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 34/2020 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 1/1999 privind regimul stării de asediu şi regimul stării de urgenţă, în ansamblul său.

Puteți citi motivarea excepție de neconstituționalitate accesând link-ul acesta.

Leave a Reply